'Ajax geeft niet op en wil Hansen behouden, kapers op de kust voor Amsterdammers'

'Ajax geeft niet op en wil Hansen behouden, kapers op de kust voor Amsterdammers'

21 maart - 15:08 Laatste update: 15:07
83

Sontje Hansen kan zijn aflopende contract voor drie jaar verlengen bij Ajax, stelt Fabrizio Romano. De Amsterdammers zijn al langer bezig om met het talent te verlengen, maar er zijn inmiddels kapers op de kust.

Hansen beschikt bij Ajax over een aflopend contract. In december liet toenmalig trainer Alfred Schreuder nog weten dat de landskampioen graag verder wil met de twintigjarige aanvaller. De onderhandelingen lopen echter al een tijdje, terwijl er nog geen akkoord is. Nu komt Romano met een update. Ajax zou Hansen een contract tot medio 2026 aan hebben geboden.

Er zijn ook andere clubs die een oogje hebben op de jeugdinternational. Romano laat alleen de naam van FC Augsburg, dat twaalfde staat in de Bundesliga, vallen. De transferexpert verwacht dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van Hansen. Afgelopen winter werd de buitenspeler nog gelinkt aan Vitesse.

Hansen staat al jaren te boek als een groot talent bij Ajax, maar hij heeft zijn belofte nog niet ingelost. Ruim drie jaar geleden, op zeventienjarige leeftijd, maakte hij zijn debuut in het eerste. De teller staat nu echter nog maar op twee duels in de hoofdmacht van Ajax. Hansen kampte de afgelopen jaren met blessures, maar speelt nu prima in Jong Ajax.