Huurdeal Excelsior ketst af: 'Slot belde: jij moet héél snel terugkomen'

Huurdeal Excelsior ketst af: 'Slot belde: jij moet héél snel terugkomen'

22-03-2023 07:03
103

Het had weinig gescheeld, of Quilindschy Hartman had dit seizoen niet bij Feyenoord gespeeld. De linkervleugelverdediger vertelt aan De Telegraaf over zijn afgeketste huurtransfer naar Excelsior.

De carrière van Hartman zit in een stroomversnelling. Hij is een vaste waarde bij Feyenoord en zit bij de selectie van Jong Oranje. Dat terwijl hij iets meer dan een halfjaar geleden een gesprek had met Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen. "Ik wilde graag in de Eredivisie spelen en de kans dat ik dat bij Feyenoord zou gaan doen, leek niet groot. Dacht ik."

"We waren er zelfs al uit: ik wilde op huurbasis naar Excelsior en zij wilden mij graag hebben", laat Hartman optekenen. De deal leek op dat moment rond. Alles veranderde toen Arne Slot opbelde. "De trainer vroeg waar ik was. Of ik nog boven zat te lunchen op 1908 (het trainingscomplex van Feyenoord, red.)? Ik vertelde dat ik een gesprek had op Woudestein en waarom. Daarop antwoordde hij: Jij moet héél snel terugkomen, want ik wil met je praten."

"Trainer Slot zei: Q, je bent eigenlijk veel te goed om te vertrekken. Ik vind dat je hier voor je kans moet gaan." Bij Feyenoord beleeft Hartman dit seizoen het ene na het andere hoogtepunt. Een paar weken geleden zat hij op het trainingscomplex van Feyenoord zelfs met bondscoach Ronald Koeman om tafel. "Ik dacht nog: hij komt niet voor mij. Totdat hij vroeg hij of ik even tijd had. Nou, dat had ik wel."