Frankrijk geeft zege op Oranje vervolg met minimale overwinning tegen Ierland

Frankrijk geeft zege op Oranje vervolg met minimale overwinning tegen Ierland

27-03-2023 23:01 Laatste update: 23:03
20

Frankrijk heeft maandagavond ook het tweede EK-kwalificatieduel gewonnen. Tegen Ierland maakte Benjamin Pavard met een prachtige knal de enige treffer van de avond: 0-1. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps gaat nu aan kop in Groep B met zes punten.

Waar het Frankrijk afgelopen vrijdag zo makkelijk afging tegen Oranje (4-0), was de klus tegen Ierland een stuk lastiger te klaren. De Ieren bleken een stugge tegenstander, en gaven nauwelijks kansen weg. Antoine Griezmann, tegen het Nederlands elftal nog verantwoordelijk voor de 1-0, zorgde voor rust voor het enige echte Franse gevaar. 

In het tweede bedrijf brak dan toch het Ierse verzet. Op het moment dat een Franse aanval leek te stranden, pikte Pavard de bal op. De rechtervleugelverdediger van Bayern München schoot vervolgens zeer fraai raak via de onderkant van de lat. 

Ierland ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar bracht Frankrijk-doelman Mike Maignan niet in verlegenheid. Na kansen van Moussa Diaby en Adrien Rabiot dacht het publiek in Dublin toch nog op te kunnen veren, maar Maignan bleek niet te passeren. Door de overwinning hebben de Fransen nu zes punten uit twee duels. Ierland speelde, net als Griekenland, pas één duel.

De overige uitslagen
Moldavië - Tsjechië: 0-0
Polen - Albanië: 1-0
Oostenrijk - Estland: 2-1
Zweden - Azerbeidzjan: 5-0
Hongarije - Bulgarije: 3-0
Montenegro - Servië: 0-2