Stam spreekt irritaties uit: 'Mensen willen interessant zijn: kijk hem nou...'

Stam spreekt irritaties uit: 'Mensen willen interessant zijn: kijk hem nou...'

01-04-2023 14:57
50

Jaap Stam heeft zich uitgelaten over analisten op televisie. De voormalig verdediger van onder meer Manchester United is van mening dat er te snel dingen geroepen worden.

"Als analist mag je alles zeggen", begint Stam in gesprek met Viaplay. "Maar uiteindelijk spaar je ook mensen. Ik had vroeger al de pest aan sommige analisten, die kon je wel door een deur heen trekken." Volgens Stam hebben de analisten die zelf niet gevoetbald hebben geen idee hoe het eraan toe gaat in de voetbalwereld. "Ze denken helemaal niet na over de situatie, dat je als speler speelt in opdracht van en dat je een bepaald plan hebt in de manier van uitvoeren."

Stam ergert zich eveneens aan analisten die wél zelf gevoetbald hebben. "Die hoor je af en toe dingen roepen en dan denk ik: je hebt zelf ook in die situaties gezeten. Hoe kan je dat soort opmerkingen maken?" De voormalig Oranje-international steekt zijn frustraties niet onder stoelen of banken. "Mensen willen interessant zijn voor de televisie en de buitenwereld. Kijk hem nou, hij durft wel wat te zeggen. Terwijl je ook eerlijk kan zijn en oprecht moet zijn."