Ten Hag en Man United moeten derde plaats inleveren bij wervelend Newcastle

Ten Hag en Man United moeten derde plaats inleveren bij wervelend Newcastle

02-04-2023 19:23
92

Het Manchester United van Erik ten Hag heeft de derde plaats in de Premier League verspeeld aan Newcastle United. In het onderlinge duel op St. James' Park - een herhaling van de League Cup-finale - kwam de thuisploeg dankzij een wervelende voetbalshow als verdiende winnaar uit de bus: 2-0.

Newcastle domineerde vanaf de eerste minuut, onder aanvoering van uitblinker Bruno Guimarães. De Braziliaanse middenvelder gaf Wout Weghorst een panna en dat was typerend voor de krachtsverhoudingen, want Manchester United had helemaal niets te vertellen. Bij The Magpies stond de sterk spelende Sven Botman binnen de lijnen.

Ten Hag kon niets anders dan toekijken hoe zijn ploeg reddeloos was tegen Newcastle. Wonder boven wonder haalde Manchester United zonder tegengoals de rust, maar dat was vooral te danken aan het grote aantal gemiste kansen van onder meer Joe Willock. David de Gea blonk uit en Lisandro Martínez moest zich voor het ene na het andere schot gooien.

De enorme zware periodes voor rust braken United op in het tweede bedrijf. Nadat Weghorst en Antony waren gewisseld door Ten Hag, beloonde Newcastle zichzelf met een goal van Willock. De Engelsman liet St. James' Park ontploffen met de dikverdiende 1-0.

In plaats van op jacht te gaan naar de gelijkmaker, werd de Newcastle-storm alleen maar sterker. Dat resulteerde vlak voor tijd in de beslissende 2-0 van invaller Callum Wilson. Newcastle is door de zege de nieuwe nummer drie van de Premier League en kan de Champions League-tickets ruiken. Ten Hag en United wonnen al drie wedstrijden niet en likken hun wonden.