'Als ik één bal verkeerd speel, gaat het publiek gelijk fluiten. Bij anderen niet'

'Als ik één bal verkeerd speel, gaat het publiek gelijk fluiten. Bij anderen niet'

02-04-2023 19:47 Laatste update: 20:10
64

Sean Klaiber heeft het gevoel dat hij wordt gezocht door een deel van de supporters van FC Utrecht. De kritiek, die volgens hem 'van alle kanten' komt, vindt de rechtsback lang niet altijd terecht.

Klaiber keek na het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Volendam (0-0) terug op een 'stabiele wedstrijd'. "En met een beetje geluk had ik twee goals voorbereid", zegt hij tegen De Telegraaf. Helemaal senang voelt hij zich desondanks niet. "Ik krijg kritiek van alle kanten. Daar moet ik maar mee omgaan. Dat hoort bij mijn job."

"Als ik één bal verkeerd speel, gaat het publiek gelijk fluiten bij mij. Als iemand anders het doet niet", baalt Klaiber. "Dat is dan maar zo. Daar moet ik doorheen kijken en doorgaan. Ik ben niet de eerste bij deze club, die dit meemaakt. In het verleden hebben ze dat ook gedaan bij andere spelers. Ik vind dat heel slecht soms. Ik vind het zelfs een beetje onmenselijk."

Klaiber stelt dat de fluitende supporters hun gezonde verstand moeten gebruiken. "Ze denken toch niet dat spelers op het veld staan om expres fouten te maken. Je kunt toch beter positief blijven als iemand een keer een verkeerde pass geeft."