Botman is Weghorst en Antony de baas en krijgt een 9: 'Back to his best'

Botman is Weghorst en Antony de baas en krijgt een 9: 'Back to his best'

03-04-2023 10:22
31

Sven Botman maakte een overtuigende indruk tijdens de Premier League-clash van Newcastle United tegen Manchester United. De Nederlandse verdediger scoort dikke voldoendes in de Engelse kranten.

Het lokale The Shields Gazette beloont de oud-speler van Ajax zelfs met een 9 na de 2-0 zege van The Magpies. 'Had al snel een geweldige interceptie met een sliding. Hij streed goed tegen zijn landgenoot Wout Weghorst en las het spel briljant. Back to his best', luidt de beoordeling.

Ook The Chronicle stelt dat Botman weer in topvorm verkeert. 'Hij wiste de herinneringen aan de Carabao Cup-finale uit met een sterk optreden. Enkele uitmuntende intercepties', schrijft de krant, die hem beoordeelt met een 8. In The Independent moet Botman het tenslotte doen met een 7. 'De Nederlandse mandekker vormt een prima duo met Fabian Schär. Hij had een comfortabele middag tegen zijn Oranje-ploeggenoot Weghorst.'

Botman kwam overigens niet in actie voor het Nederlands elftal tijdens de voorbije interlandperiode doordat hij geveld was met buikgriep. Tegen Manchester United maakte hij met verve zijn rentree, zag ook Frank de Boer, die hem toesprak. "Je maakte een fantastische blok-sliding op Antony. Dat zijn momenten waar je op beoordeeld wordt. Maar je had meer momenten. Een fantastische wedstrijd."

Botman zelf kan zijn geluk ook niet op. "Deze voelt heel lekker, sowieso als je terugkijkt naar de bekerfinale", reageert hij. "We doen het als een team. Ik ben nog niet zo oud, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat iedereen zo op dezelfde pagina zit. Iedereen weet wat we van elkaar willen en het is duidelijk wat we verwachten van elkaar. Daardoor staat het goed en is het moeilijk om tegen ons doelpunten te maken."