Lof voor 'vliegensvlugge en ongrijpbare' Paixão: 'Hij wordt steeds beter'

Lof voor 'vliegensvlugge en ongrijpbare' Paixão: 'Hij wordt steeds beter'

03-04-2023 11:16 Laatste update: 12:08
58

Feyenoord-aanvaller Igor Paixão heeft zondag indruk gemaakt tijdens de stadsderby tegen Sparta. De 22-jarige Braziliaan wist dit seizoen nog geen basisplaats te veroveren, maar André Hoekstra zag hem zijn visitekaartje afgeven.

Paixão opende na twaalf minuten de score op Het Kasteel. Het levert hem een plekje in het Elftal van de Week van De Telegraaf op. "Hij wordt steeds beter na de wisselvalligheid die erin zat als nieuweling bij de club", zegt Hoekstra in de krant. "Hij is vliegensvlug en was bij vlagen ongrijpbaar tegen Sparta. Hij scoorde zelf en heeft Feyenoord de opties geboden om nog meer te kunnen scoren. Je speelt helemaal een topwedstrijd als al die voorzetten er ook nog in vliegen."

Naast Paixão is er ook een plaatjse voor teamgenoten David Hanco en Quilindschy Hartman. "Samen met Trauner is hij über-betrouwbaar", stelt de voormalig middenvelder van Feyenoord over de Slowaak. "Die twee zijn niet alleen verdedigend ijzersterk, maar ook aanvallend nog eens levensgevaarlijk, wat Hancko weer liet zien met zijn 1-3." 

Hoekstra heeft tot slot lof voor Hartman. "Afgezien van zijn leermomentje in De Klassieker een paar weken terug, is hij al tijden prima en speelt hij eigenlijk heel volwassen. Hij is no-nonsense, in zijn strijd en agressiviteit. Daar staat echt het Feyenoord-stempel op gedrukt en dan had hij ook opnieuw een paar fantastische passes en goede voorzetten in huis. Dat laat hij niet eens in de zoveel tijd zien, maar wedstrijden achter elkaar."