Van Basten steekt tirade af na Bosz-boodschap: 'Dat gevaar loopt Ajax ook nog'

Van Basten steekt tirade af na Bosz-boodschap: 'Dat gevaar loopt Ajax ook nog'

04-04-2023 07:12
141

Marco van Basten klapperde met zijn oren toen hij hoorde dat Peter Bosz openstaat voor een gesprek met Ajax. De voormalig topspits ontstak maandagavond bij Rondo in een tirade over het technische beleid van de Amsterdammers.

Als het aan Van Basten ligt, dan wordt Bosz meteen benaderd. "Ik begrijp Ajax echt niet", stelt de oud-coach. "Er is een trainer die beschikbaar is. Dan heb je een kans. Dan moet je die toch pakken? Met handen en voeten. Ik begrijp er niks van! Ik denk dan bij mezelf van: wat gebeurt er nu bij Ajax? Het gaat zó slecht, maar ze nemen geen enkele beslissing. Dat kan toch niet?! Ze lopen al anderhalf jaar niets te doen. Waar is het bestuur? Waar wordt wat gedaan? Iedereen staat elkaar aan te gapen, maar niemand doet wat. Het lijkt de politiek wel, want ze lullen alleen maar en er gebeurt niks."

"Als je als Ajax de mogelijkheid krijgt om een internationaal ervaren trainer op te pikken, dan is het toch appeltje eitje? Ik vind het echt vreemd", vervolgt het clubicoon, die de bui al ziet hangen door het talmende beleid in de Johan Cruijff Arena. "Dat gevaar loopt Ajax ook nog. Dat er niks gebeurt, dat Slot vertrekt en dat Bosz naar Feyenoord gaat." Presentator Wytse van der Goot merkt op dat het hoog zit. "Er wordt toch helemaal niks gedaan. Wie neemt daar nou een beslissing, joh? Ik vind het echt onbegrijpelijk", besluit Van Basten.

Inmiddels lijkt er wel wat schot in de zaak te zitten. Sven Mislintat is in beeld om Marc Overmars op te volgen, al is het nog onduidelijk welke functie de Duitser precies krijgt.