Klopp helder: Als dit mijn eerste seizoen was, zag het er anders uit

Klopp helder: "Als dit mijn eerste seizoen was, zag het er anders uit"

04-04-2023 17:01
16

Jürgen Klopp beseft dat hij krediet heeft bij Liverpool en daarom nog niet de laan uit is gestuurd. Anders was de Duitser vanwege tegenvallende resultaten al opzij gezet, denkt hij.

Klopp heeft veel succes geboekt met Liverpool, maar zit al een tijdje in een mindere fase. Zo ging zijn ploeg afgelopen zaterdag met 4-1 onderuit tegen Manchester City. "Ik denk dat de olifant in de kamer is waarom ik hier nog steeds zit in deze gekke wereld", aldus Klopp. "Ik ben me ervan bewust dat ik hier zit vanwege het verleden en niet vanwege hoe we dit seizoen hebben gepresteerd. Als dit mijn eerste seizoen was, zag het er anders uit."

Klopp krijgt vragen over zijn positie naar aanleiding van het ontslag van Graham Potter bij Chelsea, die het zeven maanden uitgehouden heeft in Londen. "Maar ik denk ook niet dat Graham bang was. Je hoeft niet bang te zijn."

Liverpool staat momenteel op een teleurstellende achtste plek in de Premier League. Daarnaast zijn The Reds uitgeschakeld in de Champions League na een verlies tegen Real Madrid.