Wereldprestatie van Nederlanders bij Toulouse: ploeg behaalt finale Franse beker

06-04-2023 22:42 Laatste update: 23:01
27

Toulouse heeft donderdagavond een prachtige prestatie geleverd en de finale van de Franse beker gehaald. De Nederlands getinte ploeg won met 1-2 bij FC Annecy uit de Ligue 2 en treft daardoor FC Nantes in de finale van de Coupe de France.

Bij Toulouse krioelde het weer van de Nederlandse spelers in de basiself. Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Thijs Dallinga stonden alle drie aan de aftrap van het duel. Ook oud-AZ'er en Marokkaans international Zakaria Aboukhlal mocht in de basiself beginnen.

Het duurde lang voordat de wedstrijd echt losbarste, maar na 36 minuten spelen was daar de voorsprong voor de bezoekers uit Toulouse. Aboukhlal was de maker van het cruciale doelpunt. Voor de in Rotterdam geboren aanvaller was het alweer zijn negende doelpunt van dit seizoen en zijn derde in het bekertoernooi. Vlak voor rust maakte Annecy alleen weer gelijk via een penalty van Alexy Bosetti.

Na rust bleef Toulouse de bovenliggende partij en gingen ze op zoek naar die winnende goal. Maar de grootste kansen waren voor Annecy. Dallinga kreeg wel wat kansjes, maar uiteindelijk viel de winnende treffer niet binnen via de Nederlander. Farès Chaibi was de gevierde man met de goal in minuut 85. Annecy maakte nog gelijk, maar die goal werd gemaakt in buitenspelpositie. Toulouse is door die overwinning finalist in de Franse beker. FC Nantes is op 29 april de tegenstander.