Wiegman flikt het weer: Engeland verslaat Brazilië en pakt de Finalissima

06-04-2023 22:58
16

Sarina Wiegman heeft het weer geflikt en nog een prijs aan haar erelijst met Engeland toegevoegd. De Nederlandse trainer won de Finalissima met Engeland door na strafschoppen Brazilië te verslaan. In de reguliere speeltijd werd het 1-1.

Het was de eerste keer dat de Finalissima voor vrouwen werd georganiseerd. Het is een duel tussen de kampioen van Zuid-Amerika en de Europees kampioen. De Brazilianen waren daardoor de tegenstander van EK-winnaar Engeland. De wedstrijd werd afgewerkt op het iconische gras van stadion Wembley. In 2022 werd de Finalissima ook voor mannen weer georganiseerd, dit was voor het eerst sinds 1993. Argentinië versloet daarin Europees kampioen Italië.

Halverwege de eerste helft was het Ella Toone van Manchester United die de openingstreffer mocht maken. Engeland had veel balbezit en stevende af op een overwinning na de reguliere speeltijd, maar daar stak Andressa Alves een stokje voor. De invaller scoorde de gelijkmaker in blessuretijd na matig keeperswerk van Mary Eaps. Daarna won Engeland met strafschoppen, waardoor Wiegman na dertig interlands met Engeland nog altijd ongeslagen is.