PSV bindt clubicoon Park: 'Experts reizen op korte termijn af naar Zuid-Korea'

PSV bindt clubicoon Park: 'Experts reizen op korte termijn af naar Zuid-Korea'

10-04-2023 14:12
59

Ruud van Nistelrooij kondigde het al aan, maar PSV gaat definitief samenwerken met Jeonbuk Hyundai Motors. Bij de Zuid-Koreaanse club is Ji-Sung Park de technisch directeur.

De voormalig aanvaller van de Eindhovenaren was zaterdag aanwezig bij het Eredivisie-duel met Excelsior. Een dag later werden de handtekeningen gezet. PSV en Jeonbuk Hyundai Motors gaan kennis overdragen op het gebied van de jeugdopleiding. 

"Op korte termijn zal een PSV-delegatie van experts en trainers afreizen naar Zuid-Korea. Daar zullen we onze jeugdopleidingen analyseren en op basis daarvan geven we adviezen", vertelt hoofd jeugdopleiding Ernest Faber. Talenten van de Zuid-Koreaanse club komen later dit jaar naar De Herdgang om mee te trainen met hun leeftijdsgenoten van PSV. "Zo willen we samen een goed beeld krijgen waar we staan in onze talentontwikkeling."

Park is enthousiast over de samenwerking met zijn oude club. "PSV Academy leidt spelers op voor de internationale top. Toen we werden benaderd, hebben we geen moment getwijfeld. We kijken er enorm naar uit om van elkaar te leren." De Eindhovenaren stellen dat zij op deze manier ook een PSV-icoon aan zich weten te binden.