Van Basten vernietigend voor Ajax: 'Hoe kan je zo'n gozer dan terughalen'

Van Basten vernietigend voor Ajax: 'Hoe kan je zo'n gozer dan terughalen'

10-04-2023 21:05 Laatste update: 21:44
205

De situatie van Brian Brobbey bij Ajax zorgt voor onbegrip bij Marco van Basten. De voormalig topspits was maandagavond bij Rondo zeer kritisch op de aanvaller én op Ajax, dat er volgens hem niet goed aan heeft gedaan om hem terug te kopen.

Ajax nam Brobbey afgelopen zomer voor achttien miljoen euro over van RB Leipzig, nadat hij een jaar daarvoor transfervrij Amsterdam inruilde voor de Bundesliga-club. Dit seizoen speelt hij nauwelijks volledige wedstrijden. Afgelopen weekend kwam hij tegen Fortuna Sittard helemaal niet in actie. Dat had volgens trainer John Heitinga te maken maken met het feit dat hij niet 'niet honderd procent fit' was.

"Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je als Ajax, nadat je hem hebt verkocht omdat hij zelf niet bij wilde tekenen, alsnog terugkoopt voor achttien miljoen. En dan alsnog deze discussie. Dan ben je toch als club niet goed bij je hoofd. Dat is toch ongelooflijk. Je weet hoe hij is, je kent zijn beperkingen. Hoe kan je dan zo’n gozer terughalen, terwijl hij zelf bewust niet heeft bijgetekend", aldus Van Basten bij Rondo.

Tekst gaat verder onder player

"Heitinga zegt het op een hele nette manier: hij traint gewoon niet goed. Als je dat nog niet doorhebt op die leeftijd, en je hebt daar al tien jaar opleiding gehad, vraag ik me af: wat doen ze dan bij die opleiding van Ajax. Los gezien van het feit dat hij technisch gezien zeer beperkt is. Hoe wil jij mij nou verklaren dat deze jongen, die zo fit als wat is, geen arbeid kan leveren. Dat kan toch helemaal niet. Hij zou het gras op moeten vreten."