Geen doorbraak bij Ajax of Real: 'Met Valverde gespeeld, Odegaard goede vriend'

Geen doorbraak bij Ajax of Real: 'Met Valverde gespeeld, Odegaard goede vriend'

11-04-2023 13:25
17

Mink Peeters stond in de jeugd van Ajax te boek als toptalent en op jonge leeftijd maakte hij de overstap naar Real Madrid. Toen sloeg het noodlot echter toe. De buitenspeler kreeg blessure na blessure te verwerken en dat trok een zware wissel op hem.

"Ik heb pech gehad op vele vlakken. Shitmomenten noem ik ze. Van een polsblessure tot een sleutelbeenbreuk. Een blindedarmontsteking en drie enkeloperaties. Ik ken een bizarre blessuregeschiedenis, maar kijk liever vooruit. Ik wil absoluut geen slachtofferrol aannemen", zegt de 24-jarige Peeters tegen de Gelderlander. Wel is hij eerlijk. "Ik werd lang gezien als een groot talent, maar die status kon ik niet waarmaken. En dat was mentaal hartstikke zwaar."

Wedden

Meer odds

Peeters is eindelijk verlost van alle blessures. "Ik ben dankbaar dat ik weer mag voetballen. Maar heel eerlijk: het was moeilijk om een team te vinden. Veel clubs waren wantrouwend, bang dat ik niet fit zou zijn én blijven. Ik heb altijd met een mental coach gewerkt, dat hielp. Net als revalideren bij Fysiomed met voetballers van het hoogste niveau. Met jongens als Lassina Traoré, Matthijs de Ligt en Zian Flemming. Topspelers, vrienden van vroeger. Zij geven mij motivatie."

Peeters speelt op het tweede niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. Met Gulf United FC kroonde hij zich tot kampioen. "Ook al reiken mijn ambities veel verder: dit avontuur geeft mij het gevoel dat het gelukt is. Dat ik terug ben op het goede pad. Dat maakt me trots, want ik heb aan mezelf getwijfeld of ik ooit nog zou kunnen voetballen."

Komende zomer loopt zijn contract af. Een terugkeer naar Europa lonkt. "Zo ben ik al uitgenodigd door clubs van het hoogste niveau in Portugal en Tsjechië. Ik zou niet weten waar mijn plafond ligt. Ik heb lang met Federico Valverde gespeeld, Martin Odegaard was een goede vriend. Dat zijn nu wereldsterren. Destijds had ik dat vooruitzicht ook. Maar ook dat is voetbal. Het kan nog steeds alle kanten op. Luka Modric is 37. Als ik naar hem kijk dan heb ik nog even te gaan."