Lewandowski wil samen met Messi spelen: 'We weten dat Barcelona zijn plek is'

Lewandowski wil samen met Messi spelen: 'We weten dat Barcelona zijn plek is'

11-04-2023 18:39
9

Robert Lewandowski ziet een terugkeer van Lionel Messi naar FC Barcelona helemaal zitten. De koploper van La Liga is momenteel bezig met het verkennen van de mogelijkheden om de 35-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain terug te halen naar Spanje.

Barcelona maakt in La Liga een uitstekend seizoen door. De club staat liefst dertien punten voor op aartsrivaal Real Madrid. Ondanks dat staat Lewandowski welwillend tegenover een offensieve kwaliteitsinjectie. "Messi hoort bij Barcelona", aldus de Pool in gesprek met Mundo Deportivo. "Als hij terugkeert, zou dat iets ongelooflijks zijn."

"We weten dat Barcelona zijn plek is. Ik weet niet wat er zal gaan gebeuren, maar ik hoop dat ik volgend seizoen met hem kan spelen", vervolgt Lewandowski. Messi ruilde Barça in de zomer van 2021 in voor PSG, waar zijn contract komende zomer afloopt. Met dat in het achterhoofd hoopt de Spaanse grootmacht toe te slaan.

De teller van Lewandowski staat na 24 competitieduels op zeventien doelpunten. Met die cijfers is hij topscorer van Spanje, maar er is absoluut nog ruimte voor verbetering. "Mensen verwachten altijd meer doelpunten en ik ben ervan overtuigd dat we aanvallend nog beter kunnen", besluit de topspits, die maandagavond tijdens het thuisduel met Girona (0-0) het net niet wist te vinden.