De Boer ziet verbazing na Feyenoord-deal: 'Ze staan versteld van lage transfersom'

De Boer ziet verbazing na Feyenoord-deal: 'Ze staan versteld van lage transfersom'

11-04-2023 21:17
88

In Portugal is men verbaasd over het feit dat Benfica 'maar' dertien miljoen euro heeft betaald aan Feyenoord voor Fredrik Aursnes. Dat stelt Ronald de Boer. De Noor blinkt bij zijn nieuwe club uit als hangende linksbuiten.

Aursnes vertrok afgelopen zomer al na één seizoen bij Feyenoord. De Rotterdammers ontvingen een transfersom van dertien miljoen euro, die door bonussen nog op kan lopen tot vijftien miljoen. Dat terwijl Feyenoord nog geen half miljoen euro betaalde voor Aursnes. In Portugal maakt de international nu ook indruk, ziet De Boer. "Hij doet het fantastisch", zegt de analist bij Ziggo Sport.

"Ik sprak onze Dani uit Portugal (die tussen 1996 en 2000 voor Ajax speelde, red.) over Aursnes. Hij zei dat niemand hem kende, maar iedereen versteld staat van hoe goed deze jongen is en hoe goedkoop hij was", vervolgt De Boer. "Hij is bij veel clubs onder de radar gebleven en dat hij nu bij Benfica speelt, zijn ze ongelofelijk blij mee. Eigenlijk is hij een soort João Mário: Aursnes is heel stabiel en hij maakt weinig fouten. Bij Benfica zijn ze superblij met hem."

Met Benfica is Aursnes hard op weg om kampioen van Portugal te worden. Ook staat hij met de club in de kwartfinale van de Champions League. Dinsdagavond vindt de heenwedstrijd tegen Internazionale plaats.