Oranje Leeuwinnen maatje te groot voor Polen: Martens en Beerensteyn uitblinkers

11-04-2023 22:12
5

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond in een oefenduel op Het Kasteel met 4-1 gewonnen van Polen. Lineth Beerensteyn en Lieke Martens waren de grote uitblinkers bij de ploeg van bondscoach Andries Jonker.

Oranje spoelde met de overwinning de kater van afgelopen vrijdag weg. Toen was Duitsland nog met 1-0 te sterk in Sittard. Tegen Polen leek het opnieuw mis te gaan toen Daniëlle van de Donk na dertig minuten een van richting veranderd schot in het Nederlandse doel zag belanden: 0-1.

Oranje raakte niet in de war van de vroege achterstand. De stand werd nog voor rust gelijk getrokken dankzij een eigen doelpunt van de Poolse verdedigster Malgorzata Grec. Vrijwel direct na rust kopte Beerensteyn een voorzet van Esmee Brugts binnen: 2-1.

De aanvaller van Juventus speelde ook bij de 3-1 een grote rol, door de bal goed klaar te leggen voor de scorende Martens. Jill Roord tekende voor het slotakkoord. Over ruim drie maanden, op 23 juli, begint voor Nederland het WK van 2023. Portugal is dan de tegenstander in de openingswedstrijd.