Clasie legt vinger op zere plek na nieuwe nederlaag AZ: 'Gebeurt nu paar keer'

Clasie legt vinger op zere plek na nieuwe nederlaag AZ: 'Gebeurt nu paar keer'

13-04-2023 23:59 Laatste update: 14-04-2023 00:02
21

Jordy Clasie beseft dat AZ momenteel in een mindere fase verkeert. De Alkmaarders verloren donderdagavond met 2-0 op bezoek bij Anderlecht en verschaften zichzelf daarmee een slechte uitgangspositie voor de return van volgende week donderdag.

AZ-aanvoerder Clasie hoopt dat iedereen lering trekt uit de nederlaag in Brussel. "De wedstrijd ging op en neer, maar er vallen twee goals uit het niets", aldus de middenvelder na afloop voor de camera van Veronica. "Dat is kwalijk. We doen gewoon te veel dingen niet goed. Je hoopt dat je snel leert, maar nu gebeurt het een paar keer op rij. Dat moeten we analyseren en elkaar vertellen wat er niet goed gaat. We zitten nu in een mindere fase. Dat beseffen we."

AZ kreeg na een zeer matige eerste helft in het tweede bedrijf wel een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Die kwam er niet. "We hadden hier één of twee keer moeten scoren", aldus de zichtbaar teleurgestelde Sam Beukema. "Uiteindelijk doen twee momenten ons de das om. Dan is het wel even pittig om deze te nemen. We hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat we veel te gehaast speelden, te graag wilden aan de bal. We zagen wel dat er bepaalde ruimtes ontstonden. In de tweede helft kwamen een paar keer goed door en kregen we ook mogelijkheden."

Komende zondag staat voor AZ het uitduel met Fortuna Sittard op het programma. Als de ploeg van trainer Pascal Jansen dan wint, is dat de eerste zege sinds 16 maart (tegen SS Lazio). De afgelopen vier wedstrijden werden allemaal niet gewonnen.