Stuntploeg Aston Villa krijgt ook getransformeerd Newcastle op de knieën

Stuntploeg Aston Villa krijgt ook getransformeerd Newcastle op de knieën

15-04-2023 15:25
11

In de strijd om een Champions League-ticket heeft Newcastle United een harde tik gekregen van Aston Villa. Het werd 3-0 en daardoor heeft Aston Villa zich in de topzes gevoegd.

Newcastle had zaterdagmiddag de handen vol aan Ollie Watkins, de spits die al na één minuut een grote kans om zeep hielp, maar daarna wel belangrijk was bij het openingsdoelpunt van Jacob Ramsey. Watkins legde met het hoofd terug en Ramsey vuurde raak.

Newcastle leek een volledige offday te hebben en ook superspits Alexander Isak had zijn dag niet. Kort nadat de oud-spits van Willem ll een schot gekeerd zag worden door doelman Emiliano Martínez van Aston Villa, viel de goal aan de andere kant. Ditmaal was het wel Watkins die zelf de trekker overhaalde. Newcastle-manager Eddie Howe wisselde aanvallend om in ieder geval nog een punt uit het vuur te slepen, maar de beslissing viel kort daarna. Weer was het Watkins die scoorde, waarmee hij zijn elfde Premier League-goal in twaalf wedstrijden maakte. 

Door de nederlaag kan Newcastle worden ingehaald door Manchester United, terwijl Aston Villa de zesde plek verstevigt. Voor de club van Unai Emery is het alweer de vijfde overwinning op rij.