Ultee grijpt stevig in bij Cambuur na zien van data: 'Dan ben je kansloos'

Ultee grijpt stevig in bij Cambuur na zien van data: 'Dan ben je kansloos'

16-04-2023 17:13
27

Sjors Ultee heeft ingegrepen voor de thuiswedstrijd van SC Cambuur tegen Feyenoord. Vier spelers zijn geslachtofferd, voornamelijk door het feit dat ze niet genoeg meters afleggen.

Cambuur had een week geleden niets te vertellen tegen FC Twente (4-0). "Wat daarna opviel, waren de data", vertelt Ultee aan ESPN. "Als je zoveel minder loopt dan een tegenstander, ben je kansloos. Zeker als ploeg die het moeilijk heeft en laag staat (achttiende, red.) moet je minimaal in het lopen mee kunnen doen."

"Het doet me denken aan Ten Hag", refereert Ultee aan de straftraining die Erik ten Hag zijn spelers na een nederlaag in augustus oplegde. Omdat tegenstander Brentford 13,6 kilometer meer liep dan Manchester United, liet de manager zijn spelers dat verschil een dag later compenseren. "In deze fase zou het niet helpen om dat ook nog eens te doen, maar we hebben wel gekeken naar jongens die het lopen in elk geval kunnen opbrengen."

"Het is makkelijk gezegd: lopen. Maar je moet het ook kúnnen. Lang niet iedereen heeft dat in zich", besluit de Cambuur-coach, die Marco Tol, Doke Schmidt, Mitchel Paulissen en Michael Breij heeft geslachtofferd ten faveure van Calvin Mac-Intosch, Sai van Wermeskerken, Jamie Jacobs en Mimoun Mahi.