Feyenoord zet nieuwe stap richting titel, Cambuur nu echt hard op weg naar KKD

16-04-2023 18:35 Laatste update: 18:56
189

Feyenoord is erin geslaagd om de uitwedstrijd bij SC Cambuur te winnen. Daardoor zet de ploeg van Arne Slot opnieuw een grote stap richting de eerste landstitel in zes jaar tijd.

Cambuur speelde negentig minuten een verloren wedstrijd en maakte geen aanspraak op een stunt. Een forse achterstand bij rust werd de ploeg van Sjors Ultee bespaard. Santiago Giménez kopte een voorzet van Igor Paixao binnen en leidde daarmee de overwinning van Feyenoord in. Doelman Robbin Ruiter zag daarna tot drie keer toe hoe de bal op de lat of paal uiteenspatte.

Dát Feyenoord zondagmiddag zou winnen, stond na de goal van Giménez al min of meer vast. Helemaal zeker was dat toen Sebastian Szymanski de 0-2 binnenkrulde. Cambuur stond erbij en keek ernaar, want behoudens een kans voor rust deed de ploeg van Ultee amper mee aan de wedstrijd.

Tekenend voor de staat waarin Cambuur momenteel verkeert was de eigen goal van Calvin Mac-Intosch, die de bal over de achterlijn hoopte te koppen, maar die knullig achter Ruiter zag belanden. Het was voor Feyenoord-trainer Slot de bevestiging dat hij basiskrachten eraf kon halen en daar jonkies voor kon brengen.

Feyenoord staat inmiddels acht punten voor op nummer twee PSV en elf op Ajax, dat later op zondag nog thuis tegen FC Emmen speelt. Voor Cambuur dreigt het doek snel te vallen.