'Ajax twijfelt aan pinchhitter Lucca, Club Brugge en Serie A-clubs op vinkentouw'

'Ajax twijfelt aan pinchhitter Lucca, Club Brugge en Serie A-clubs op vinkentouw'

18-04-2023 11:10 Laatste update: 12:04
65

De toekomst van Lorenzo Lucca na dit seizoen is nog allesbehalve zeker. De spits heeft in Amsterdam niet kunnen overtuigen, waardoor Ajax nog niet weet of het hem definitief wil inlijven. Club Brugge en een drietal clubs uit Italië liggen op de loer voor de boomlange spits.

Vanuit Italië zouden onder andere Salernitana, Bologna en Sassuolo inzetten op de komst van Lucca. Dat meldt Calciomercato. De 22-jarige spits wordt door Ajax voor een jaar gehuurd van het Italiaanse Pisa, een club die uitkomt in de Serie B. De Amsterdammers betaalden al een huurprijs van een miljoen euro en hebben ook een optie tot koop. Die zou naar verluidt rond de tien miljoen euro liggen.

Voor Lucca zelf is het een uitgemaakte zaak, hij wil dolgraag bij Ajax blijven. "Ik wil heel graag bij Ajax blijven en hier doelpunten maken. Mijn toekomst ligt niet in Italië." Lucca scoorde tot nu twee keer in dertien wedstrijden voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. In de Keuken Kampioen Divisie scoorde hij zes keer in evenveel wedstrijden voor Jong Ajax.