'Barcelona zoekt naar Lewandowski-concurrent: terugkeer oude spits in verschiet'

'Barcelona zoekt naar Lewandowski-concurrent: terugkeer oude spits in verschiet'

25-04-2023 09:40 Laatste update: 09:49
23

Pierre-Emerick Aubameyang staat boven aan de transferlijst van FC Barcelona, meldt Sky Sports. De Spaanse grootmacht hoopt de Gabonees aankomende zomer weer terug te halen naar Catalonië en richt ook de ogen op Roberto Firmino van Liverpool FC.

Aubameyang heeft het zwaar in Londen en komt tot weinig speelminuten bij het sportief noodlijdende Chelsea. De voormalig Borussia Dortmund-aanvaller behoudt een professionele mentaliteit en doet zijn best om een plekje te veroveren in het team van de huidige manager, Frank Lampard. Barcelona hoopt te profiteren van de situatie door de spits terug te halen.

Aubameyang heeft een blijvende indruk achtergelaten in de kleedkamer van de Blaugrana, waarvoor hij eerder een half seizoen speelde. De club is op zoek naar een concurrent voor Robert Lewandowski, die momenteel als enige pure spits geldt bij de koploper van Spanje.

Firmino staat als tweede naam op het lijstje van de Catalanen. Hoewel Aubameyang de eerste keus is, lijkt Firmino op financieel vlak een betere keuze. De Braziliaan heeft een aflopend contract bij Liverpool, terwijl die van zijn Gabonese concurrent volgend jaar afloopt. Ook wordt de naam van Marcus Thuram genoemd als derde optie. De Franse spits van Borussia Mönchengladbach, zoon van Lilian Thuram, beschikt ook over een aflopend contract.