Beschuldigende vinger richting de KNVB: 'Nu krijgt de biergooier dus zijn zin'

Beschuldigende vinger richting de KNVB: 'Nu krijgt de biergooier dus zijn zin'

25-04-2023 17:26 Laatste update: 17:28
127

Reinier Robbemond is woest op de eerdere biergooier in het NAC Breda-publiek, omdat hij zijn club op opvallende wijze in het zadel hielp. De Willem II-coach zat met een zuur gevoel na het late gelijkspel in de Brabantse Derby (1-1) en was kritisch op de rol van de KNVB en de scheidsrechter.

Robbemond vond dat NAC in het voordeel was door de staking na het eerste deel van de wedstrijd. "Wat ik vorige keer al zei. De regelgeving is wat het is en het is terecht dat ze hem eerder staakten. Maar als je het zo bekijkt, krijgt die biergooier helaas zijn zin, omdat de tegenstander nog tijd krijgt om een extra scenario te trainen. Wij ook natuurlijk, maar toch", foetert de hoofdtrainer tegenover het Brabants Dagblad.

Robbemond was nog niet klaar met zijn kritiek op de regels van de KNVB. " Dan krijg je voor de wedstrijd te horen dat zij twee wissels toepassen, wat geen wisseltijd kost, maar wel extra tijd oplevert. Dat vind ik onbegrijpelijk. Het is niet dat we in de rust van de wedstrijd zitten. We zitten in de 75ste minuut."

De wedstrijd werd op 14 april bij een 0-1 voorsprong voor Willem II gestaakt en werd op dinsdagmiddag uitgespeeld. De eindstand werd 1-1 door een treffer in de laatste minuut van NAC-speler Ezechiel Banzuzi.