Siem de Jong plaatst vraagtekens bij KNVB-beleid: 'Dat ene bekertje...'

Siem de Jong plaatst vraagtekens bij KNVB-beleid: 'Dat ene bekertje...'

28-04-2023 17:11
79

Siem de Jong heeft zich uitgesproken over het nieuwe beleid rondom het staken van wedstrijden. De middenvelder van De Graafschap is verbaasd dat het duel tussen PSV en Ajax tijdelijk werd stilgelegd wegens het gooien van één plastic beker.

De Eredivisie-topper werd stilgelegd nadat een toeschouwer in het Philips Stadion een plastic beker richting Steven Berghuis gooide. "Het lijkt een impulsieve actie. Dingen als aanstekers moet je uit je zak pakken, dan ga je bewust iets gooien. Dat ene bekertje...", zegt De Jong in de podcast Football is Life. "Bij een andere wedstrijd zagen we een stuk meer bekertjes vliegen en die wedstrijd werd niet gestaakt", doelt hij op FC Twente - Sparta Rotterdam.

Volgens De Jong is er bij het gooien van één beker nog geen sprake van een 'onveilige situatie'. De middenvelder begrijpt dan ook moeilijk dat het duel in het Philips Stadion tijdelijk gestaakt moest worden. "Door dat kleine bekertje had Ajax dan opnieuw naar Eindhoven moeten gaan, wat veel gevaarlijker is, omdat overal weer politie moet zijn."

"Misschien draagt het eraan bij dat er nooit meer iets op het veld gegooid gaat worden, maar ik weet niet hoe lang we het op deze manier gaan volhouden", plaatst De Jong vraagtekens bij het huidige beleid.