Stevens niet eens met PSV-keuze: 'Van Nistelrooij kan nu niet meer terug'

Stevens niet eens met PSV-keuze: 'Van Nistelrooij kan nu niet meer terug'

30-04-2023 08:26 Laatste update: 09:41
47

Huub Stevens vindt het niet verstandig dat PSV-trainer Ruud van Nistelrooij voor Joël Drommel kiest in de bekerfinale tegen Ajax. De oud-trainer van de Eindhovenaren heeft weinig met het fenomeen 'bekerkeeper', laat hij weten in de Volkskrant.

Drommel keept al het hele bekertoernooi en daar wijkt Van Nistelrooij zondagavond in De Kuip niet vanaf. "Ik zou in een finale altijd met mijn sterkst mogelijke team spelen. Maar als Van Nistelrooij de belofte heeft gemaakt, kan hij nu niet meer terug. Dan verliest hij zijn geloofwaardigheid", reageert Stevens.

De Limburger stelt dat Drommel onbedoeld extra druk zal voelen nu hij de voorkeur krijgt boven Walter Benítez. "Je weet dat het een gespreksonderwerp wordt. In aanloop naar de competitiewedstrijd tussen PSV en Ajax heb ik vorige week niemand over de keepers van PSV gehoord."

Stevens benadrukt wel dat hij de gedachtengang van Van Nistelrooij snapt, maar zelf zou hij niet voor zijn tweede keus kiezen. "Je moet het menselijke aspect nooit uit het oog verliezen, maar we hebben het wel over profvoetbal waarbij het draait om winnen van prijzen. Je kunt een tweede doelman ook op een andere manier betrokken houden: door gesprekken te voeren of hem op de training af en toe bij de basisploeg te laten keepen."