Oud-PSV'er Mvogo reageert op virale blunder: 'Dacht dat de scheids gefloten had'

Oud-PSV'er Mvogo reageert op virale blunder: 'Dacht dat de scheids gefloten had'

01-05-2023 14:29 Laatste update: 14:52
24

Yvon Mvogo heeft gereageerd op de opvallende blunder die hij tegen Paris Saint-Germain maakte. De keeper van FC Lorient was erg verward of de scheidsrechter had gefloten voor een vrije trap, maar dat was niet het geval. Volgens Mvogo was het één groot misverstand, laat het Franse Le Télégramme optekenen.

Bij een 0-1 voorsprong van Lorient, diende een bijzonder moment zich aan. Kylian Mbappé ging naar het gras en leek een strafschop te krijgen alleen was dit niet het geval. Hierdoor onstond onduidelijkheid bij Mvogo en co. De voormalig PSV-keeper wilde een vrije trap nemen, maar ook die was niet gegeven. Mbappé pikte de bal van de keeper en schoot de 1-1 binnen. Lorient verraste iedereen door vervolgens met 1-3 te winnen van de Parijzenaren.

Mvogo blikt terug op het incident. "Het was een groot misverstand. Ik dacht dat de scheidsrechter had gefloten, want ik zag dat hij het fluitje in zijn mond had en dat hij zijn hand had opgestoken. Daarom dacht ik dat het een schwalbe van Mbappé was. Ik pakte de bal op en legde hem op de grond, klaar om de vrije trap te nemen. Vandaar mijn onbegrip. Ik rende meteen naar de scheidsrechter, maar die vertelde me dat hij niet had gefloten en dat het doelpunt geldig was", aldus de Lorient-goalie.