'Kopzorgen in Groningen: drie keepers trekken na dit jaar deur achter zich dicht'

'Kopzorgen in Groningen: drie keepers trekken na dit jaar deur achter zich dicht'

02-05-2023 14:10
118

Michael Verrips gaat na het huidige seizoen vertrekken bij FC Groningen. Dat meldt RTV Noord. De doelman werd gehuurd van Fortuna Sittard, maar de Groningers gaan de koopoptie in die overeenkomst niet lichten.

Verrips was dit seizoen de vaste keeper bij Groningen, maar moest het slot van dit jaar aan zich voorbij laten gaan door een blessure. In 24 duels voor de degradatiekandidaat wist Verrips drie keer de nul te houden. De bedoeling was dat hij met de optie tot koop nog vier jaar extra bij FC Groningen zou blijven, maar inmiddels denkt de clubleiding daar dus anders over. Saillant detail is dat ook de tweede en derde doelman Peter Leeuwenburgh en Jan de Boer al aangaven dat ze gaan vertrekken.

Of Verrips  bij Fortuna nog een toekomst heeft is ook maar de vraag. Daar is Ivor Pandur dit seizoen de vaste man onder de lat en hij heeft bewezen een solide keeper te zijn voor de ploeg van trainer Julio Velázquez. Hij werd gehuurd van Hellas Verona, maar de club maakte onlangs bekend dat zij de koopoptie in zijn contract wel hebben gelicht. Pandur ligt daardoor tot 2027 vast in Sittard.