Maduro tipt 'interessante speler' voor PSV: 'Zie je niet veel in Nederland'

Maduro tipt 'interessante speler' voor PSV: 'Zie je niet veel in Nederland'

05-05-2023 10:12 Laatste update: 10:14
39

Hedwiges Maduro draagt Ryan Flamingo aan bij PSV. De twintigjarige Vitesse-speler maakt een goed debuutseizoen door in de Eredivisie en dat is Maduro niet onopgemerkt gebleven.

Bij Voetbalpraat op ESPN speculeren Maduro en PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen over potentiële versterkingen voor PSV. "Misschien een verrassende: Flamingo", zegt de voormalig Oranje-international. "Die heb ik bij Almere City onder mijn hoede gehad en zat bij de voorlopige selectie van Jong Oranje. Hij kan op verschillende posities uit de voeten, dat is een wapen."

"Ik zeg niet dat die meteen in de basis moet spelen, maar hij heeft bij Vitesse als rechtsback, centrale verdediger en rechtshalf gespeeld. Zoveel spelers met die kwaliteiten zijn er niet in Nederland", vervolgt Maduro, die van mening is dat PSV hem beter zo vroeg mogelijk kan ophalen bij Vitesse. "Omdat hij nog jong is, kan je hem nog laten ontwikkelen. Ik vind hem een interessante speler."

Flamingo, die op huurbasis voor Vitesse speelt, is eigen dom van Sassuolo. In Italië heeft hij nog een contract tot de zomer van 2025. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!