Eerste toptransfer in PL: Brighton breekt clubrecord met 34 miljoen voor spits

Eerste toptransfer in PL: Brighton breekt clubrecord met 34 miljoen voor spits

05-05-2023 18:04 Laatste update: 18:35
28

Brighton and Hove Albion is de eerste Premier League-club die een flink bedrag heeft uitgegeven voor volgend seizoen. Spits Joao Pedro maakt voor 34,5 miljoen euro de overstap van Watford. Voor Brighton is dit bedrag een verpulvering van het clubrecord.

Pedro zal zijn contract tekenen tot juni 2028. Eerder sloeg Brighton ook al een goede slag op de spitspositie, aangezien de begeerde Evan Ferguson zijn contract verlengde. De Ier en de Braziliaan zijn dus de belangrijkste namen voor de positie van aanvalsleider. De 21-jarige aanvaller speelde sinds 2020 voor Watford. Brighton wilde de spits al lange tijd aan de selectie toevoegen.

Pedro maakte dit seizoen elf goals in 35 wedstrijden voor Watford. Die club kocht hem in 2020 voor 11,5 miljoen euro van Fluminense. In totaal speelde hij meer dan honderd wedstrijden in Engeland en maakte hij 24 goals. 

Ook de technisch directeur van Brighton, David Weir is verguld met de transfer. ‘Hij was ons hoofddoel voor deze transferzomer en dat we hem zo snel al binnen hebben kunnen halen is top. Nu kunnen we ons focussen op het eind van dit seizoen en het begin van de volgende.’

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!