'Grote kans dat Seuntjens Oosting volgt, Vaessen in beeld bij PSV en Feyenoord'

'Grote kans dat Seuntjens Oosting volgt, Vaessen in beeld bij PSV en Feyenoord'

06-05-2023 12:25
69

De kans is groot dat Mats Seuntjens in het kielzog van Joseph Oosting naar FC Twente vertrekt. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De 31-jarige aanvaller loopt uit zijn contract bij RKC Waalwijk, dat moet vrezen voor een leegloop.

Seuntjens kwam in januari over van Fortuna Sittard, waar zijn contract was ontbonden. In het Mandemakers Stadion leefde hij op met vier goals en acht assists. Voetbal International meldde al dat Sparta een oogje op hem heeft, maar dat er veel concurrentie is. Onder meer FC Utrecht en AZ tonen interesse, weet De Telegraaf. Seuntjens was tussen 2016 en 2019 al actief in Alkmaar. Het lijkt er evenwel op dat Seuntjens het spoor van Oosting volgt. De trainer heeft toestemming van Twente om zijn steunpilaar mee te nemen, schrijft de krant.

Vaessen
Het is niet de enige basisspeler die RKC dreigt kwijt te raken. Etienne Vaessen kreeg vorig seizoen al de kans om een avontuur in het Midden-Oosten aan te gaan, maar die transfer viel op het laatste moment in het water. Nu geniet de 27-jarige doelman belangstelling van een groot aantal clubs. Zo zat Torino onlangs voor hem op de tribune. Maar hij is ook in beeld bij PSV, Feyenoord, Vitesse, Real Betis, Boavista en meerdere Belgische clubs. In Eindhoven en Rotterdam is hij een optie voor de rol van tweede keeper.

Daarnaast vertrekken Saïd Bakari en Pelle Clement naar Sparta en houdt RKC rekening met een vertrek van Shawn Adewoye. De 22-jarige mandekker, die nog tot medio 2024 vastligt, geniet veel belangstelling uit België. Florian Jozefzoon (32) zal zijn aflopende contract niet verlengen.