Brobbey wekt verbazing bij Perez en Vink: 'Het is echt ongelooflijk'

Brobbey wekt verbazing bij Perez en Vink: 'Het is echt ongelooflijk'

06-05-2023 22:24
138

Kenneth Perez en Marciano Vink verbazen zich over de afwerking van Brian Brobbey. De Ajax-spits kreeg zaterdagavond in de eerste helft tegen AZ de nodige mogelijkheden, maar liet deze onbenut.

Brobbey schoot onder meer zwak op AZ-doelman Mathew Ryan na een slim passje van Davy Klaassen. "Weet je wat wel echt opvallend is bij Brobbey: hoe vaak hij valt na het afwerken", constateert Perez bij De Eretribune op ESPN. "Hij valt altijd nadat hij geschoten heeft. Nu hij valt hij weer. Dat betekent dat je geen balans hebt bij het afwerken. Het is echt ongelofelijk. Je kan niet zo vaak vallen. Dan werk je niet goed genoeg af."

Perez krijgt bijval van Vink. "Het is belangrijk dat je kijkt in het zestienmetergebied. Je ziet in een van de slow motions ook dat hij alleen maar naar de bal kijkt. Brobbey had het verschil moeten maken. Er waren voor Ajax een aantal heel grote kansen, maar het straalt niet." Perez laakt het tempo waarin Ajax tegen de Alkmaarders speelt. "Het is bijna knap dat ze nog tot kansen komen met de snelheid waar ze mee spelen. Walking football is er niks bij."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!