Madueke ontvangt complimenten: 'Chelsea heeft echt iets moois in handen'

Madueke ontvangt complimenten: 'Chelsea heeft echt iets moois in handen'

07-05-2023 12:52
29

Noni Madueke begint zijn belofte in te lossen bij Chelsea, zo ziet Ian Wright. De voormalig Engels international denkt dat The Blues nog veel plezier gaan beleven aan de 21-jarige vleugelaanvaller, die in januari overkwam van PSV.

Madueke mocht dinsdag in de basis beginnen in de Premier League-topper tegen Arsenal en dat luisterde hij op met zijn eerste competitiedoelpunt voor Chelsea. Zaterdag mocht hij zich ook tegen Bournemouth laten zien. De ploeg van interim-manager Frank Lampard wist eindelijk weer eens te winnen (1-3).

"Ik denk dat hij het verschil maakte", steekt Wright de loftrompet bij BBC Match of the Day. "Hij was heel, heel goed en gaf Viña een hoop problemen. Hij heeft de vaardigheid om een man te passeren en als hij besluitvaardiger wordt in zijn spel, heeft Chelsea echt iets moois in handen." De oud-spits stipt dus wel een verbeterpunt aan. "Die laatste pass is het probleem. Hij houdt de bal maar vast. Hij moet snel leren om op die momenten betere beslissingen te nemen."

Ook Lampard prees Madueke. "Noni was heel scherp, zeker als je in acht neemt dat hij zich niet fit voelde op woensdag en donderdag. Maar hij was al heel goed in een zware wedstrijd tegen Arsenal en maakte zijn doelpunt. Hij is fantastisch in de één-tegen-één, kan een man passeren. Het eindproduct willen we nog iets verbeteren", sluit de interim-manager zich aan bij Wright.

Volgens het clubicoon past de voormalig PSV'er zich desondanks goed aan bij Chelsea. "Ik vind het een leuke jongen, hij heeft een heel goede energie. Hij is hongerig en dat wil ik zien. Hij zorgt voor een frisse wind. Hij traint goed en verdient deze kansen."