Feyenoord dankt Gimenez, boekte elfde zege op rij en komt op matchpoint

Feyenoord dankt Gimenez, boekte elfde zege op rij en komt op matchpoint

07-05-2023 16:21
176

Feyenoord staat op matchpoint in de Eredivisie. De koploper won zondag met 0-2 bij Excelsior en kan volgende week, in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles, het kampioenschap definitief over de streep trekken.

Door de zege van nummer twee PSV op Sparta kon Feyenoord nog geen kampioen worden, maar de ploeg van trainer Arne Slot liet in Kralingen - waar veel Feyenoord-fans op de tribune zaten - niets aan het toeval over. Al na negen minuten stond de 0-2 op het scorebord. Santiago Gimenez knikte een afgemeten voorzet van Igor Paixão binnen.

Gimenez evenaarde met zijn doelpunt een Eredivisie-record: de Mexicaan is nu acht uitwedstrijd op rij trefzeker geweest. Slechts drie spelers gingen hem voor. Arie de Oude (DWS, 1960/1961), John Eriksen (Roda JC, 1983/1984) en Afonso Alves (sc Heerenveen, 2006/2007) troffen ook acht uitduels op rij doel in de Eredivisie.

Om een chaotische wedstrijd te voorkomen, besloot Feyenoord het tempo drastisch terug te schroeven. Daardoor kwam Excelsior beter in de wedstrijd en moest doelman Justin Bijlow enkele keren handelend optreden. Feyenoord was slordig en creëerde nog maar weinig.

Na de thee had Excelsior het beste van het spel en moest Bijlow weer aan het werk bij kansen voor Couhaib Driouech en Kenzo Goudmijn. Het stabiele Feyenoord liet zich echter niet kennen en een kwartier voor tijd werd het prompt 0-2. Weer was het Gimenez die doel trof. Opvallend: niet eerder maakte hij meer dan één goal in een Eredivisie-wedstrijd.

Door de elfde competitiezege op rij heeft Feyenoord nog twee punten nodig in de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Volgende week zondag tegen Go Ahead Eagles (16.45 uur) kunnen de Rotterdammers hun zestiende landstitel in de clubgeschiedenis pakken.