Ongeneeslijk zieke fan (72) krijgt knuffel van Kökcü: 'Hij is een bere-aanvoerder'

Ongeneeslijk zieke fan (72) krijgt knuffel van Kökcü: 'Hij is een bere-aanvoerder'

09-05-2023 18:51 Laatste update: 19:17
107

Orkun Kökcü heeft zich na het duel met Excelsior nóg populairder gemaakt bij de achterban van Feyenoord. De aanvoerder liep na de wedstrijd naar de zijlijn en gaf een knuffel aan de ongeneeslijk zieke Kees Nooren.

Kees (72) lijdt aan kanker en heeft volgens zijn artsen niet veel tijd meer. De man was met zijn kleinzoon aanwezig in het stadion van Excelsior en lag aan de rand van het speelveld op zijn bed. Na het duel kwam Kökcü een praatje maken. "Kökcü vroeg of ik had genoten van de wedstrijd. En hij wenste mij heel veel sterkte. Ik kreeg ook nog zijn shirt cadeau, met daarop veel handtekeningen van de andere spelers. Hij is een bere-aanvoerder", meent Kees, die van een 'onvergetelijke dag' spreekt tegenover RTV Rijnmond.

"Het was voor hem heel emotioneel. En nu we erover vertellen, is dat het weer. Kees zit hier met tranen in zijn ogen", zegt zijn vrouw Josina. "Er zijn prachtige foto's gemaakt. Op een daarvan zie je Kees bijvoorbeeld juichen als Gimenez zijn eerste doelpunt scoort. Met twee vuisten in de lucht."

Kökcü speelt dit seizoen als aanvoerder een grote rol in het succes van Feyenoord. De middenvelder staat goed op de kaart bij Duitse en Engelse clubs en kan in de zomer zomaar vertrekken.