United kreeg afwijzing voor Ten Hag-komst: 'Hij zei: ik wil dit niet doen'

United kreeg afwijzing voor Ten Hag-komst: 'Hij zei: ik wil dit niet doen'

10-05-2023 12:14
11

Ole Gunnar Solskjaer is ervan overtuigd dat Michael Carrick ooit manager van Manchester United wordt. De Noor onthult dat Carrick al eens een aanbod van The Mancunians heeft afgeslagen.

Solskjaer was tussen 2019 en 2021 manager op Old Trafford, waar Carrick zijn rechterhand was. "Michael is een man met waarden en principes, een echte familieman, maar bovenal een man met ongeëvenaarde kennis", laat Solskjaer optekenen door The Athletic. "Hij is een echte winnaar, die altijd zijn emoties onder controle heeft. Ik kan me niet voorstellen dat hij niet de manager van United wordt."

In november 2021 werd Solskjaer na tegenvallende resultaten op straat gezet door United. De clubleiding wilde Carrick tot het einde van het seizoen aanstellen als interim. "Op de dag dat ik ontslagen werd, ging ik naar hem toe en zei: Ik ben weg, ze willen dat jij het overneemt. Ik vertelde hem dat ik wilde dat hij het zou gaan doen." Uit loyaliteit richting Solskjaer weigerde Carrick het aanbod. "Tien dagen later kwam Michael naar me toe..."

"Hij zei: Ik wil dit niet doen. We deden het samen en we waren er niet meer samen. Ik beschouwde het als een compliment, ik heb enorm veel respect voor hem." Carrick zat uiteindelijk drie wedstrijden op de bank bij United als eindverantwoordelijke. Hij droeg het stokje over aan Ralf Rangnick, die het seizoen afmaakte, voordat Erik ten Hag kwam.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!