'ADO vangt bot bij Feyenoord, maar haalt oud-Ajax-manager als algemeen directeur'

'ADO vangt bot bij Feyenoord, maar haalt oud-Ajax-manager als algemeen directeur'

10-05-2023 15:55
41

Mark Ruijl, hoofdscout van Feyenoord, heeft ADO den Haag laten weten dat hij een baan als technisch directeur daar niet ziet zitten. De ploeg van huidige trainer Dick Advocaat heeft wel beet bij een oud-medewerker van Ajax als nieuwe algemeen directeur, Marcus Keane.

Ruijl is sinds oktober 2021 het hoofd scouting bij Feyenoord. Eerder wist het Algemeen Dagblad te melden dat hij in beeld was en Chris Woerts vertelde maandag bij Vandaag Inside dat er zelfs bijna een akkoord was. Daar lijkt dus niets van waar, want inmiddels heeft Ruijl zelf aan het Algemeen Dagblad laten weten dat hij het niet gaat doen. "ADO is in de basis een speciale club voor mij, echter denk ik niet dat mijn visie en werkwijze hier nu past."

Wedden

Meer odds

Feyenoord hoeft dan ook niet bang te zijn dat Ruijl binnen afzienbare tijd gaat vertrekken. "Ik ben zeer op mijn plek bij de mooiste club van Nederland en ben ik dankbaar dat mijn CEO Dennis te Kloese altijd zijn volste vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Wij gaan binnen Feyenoord nog mooie stappen maken de komende tijd."

Wie wel voor ADO Den Haag gaat werken is de nieuwe algemeen directeur Keane. De Hagenaar, die oorspronkelijk uit Amerika komt, werkte eerst een tijdje bij Nike en ook bij Ajax. Bij de Amsterdammers was hij werkzaam als Marketing en Sales Manager. Wie de trainer van ADO zal worden volgend seizoen is nog niet bekend.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!