UEFA blundert met Europa League-statistieken van 'FC Eindhoven-ster' Mertens

UEFA blundert met Europa League-statistieken van 'FC Eindhoven-ster' Mertens

12-05-2023 10:50
17

De UEFA heeft donderdagavond een hilarische fout gemaakt op het Twitter-account van de Europa League. De bond wilde de vijf spelers die de meeste wedstrijden hebben gespeeld sinds de oprichting van het toernooi in 2009 in het zonnetje zetten. Bij het vermelden van de vierde speler, Dries Mertens, ging het mis.

De Twitter-visual bevatte informatie over het aantal wedstrijden dat de spelers hadden gespeeld en de logo's van de clubs waarvoor ze uitkwamen. Bij de eerste drie spelers, Rui Patrício, Aleksandar Dragovic en Daniel Carriço, verliep dit zonder problemen. Bij het noemen van de prestaties van Mertens in de Europa League ging de UEFA de mist in. 

Wedden

Meer odds

In plaats van de juiste logo's van FC Utrecht, Napoli en PSV weer te geven, werd het embleem van stadgenoot FC Eindhoven getoond. De Belgische aanvaller speelde veertien Europa League-duels in het shirt van de rood-witte club en niet van het blauw-witte team.

De tweet zorgde voor vermaak bij FC Eindhoven. Er werd met enkele regels uit het clublied gereageerd, waarin ze de hoop uitspreken ooit Europees voetbal te spelen. Een geruststelling is in ieder geval dat de UEFA het clublogo van FC Eindhoven in zijn database heeft.