Nederlandse spits kan Speler van het Jaar worden in Schotland: 'Een grote eer'

Nederlandse spits kan Speler van het Jaar worden in Schotland: 'Een grote eer'

12-05-2023 13:58
18

Kevin van Veen is genomineerd voor de titel Speler van het Jaar in de Schotse Premiership. De Nederlandse spits concurreert met drie spelers van Celtic, dat zich onlangs tot kampioen kroonde.

Afgelopen zomer maakte Van Veen de overstap van Scunthorpe United naar Motherwell. Daar is hij bezig aan een geweldig seizoen. Zo maakte de 31-jarige spits al 20 doelpunten in 33 duels. Daarnaast scoorde Van Veen ook nog eens zeven wedstrijden op rij. Sinds het seizoen 1959/60 lukte dat geen enkele speler meer op het hoogste niveau in Schotland.

Wedden

Meer odds

Het heeft Van Veen dus een nominatie opgeleverd voor de eretitel Player of the Year. Motherwell is trots op zijn aanvaller. "Deze nominatie op zich is al een ongelooflijke prestatie", zegt trainer Stuart Kettlewell op de clubsite. "Wij mogen van geluk spreken dat we hem als aanvalsleider hebben. Kevin is een geweldige ploeggenoot. Met het seizoen dat hij draait, heeft hij alle recht om in dit illustere rijtje te staan. Ik wil hem persoonlijk feliciteren met deze geweldige prestatie."

Van Veen zelf reageert ook op de website van zijn werkgever. "Het is een grote eer om genomineerd te zijn", stelt hij. "Het is een lastig seizoen geweest, maar het team is altijd bij elkaar gebleven. Ik wil al mijn teamgenoten, de staf en de fans die mij hebben geholpen mijn doelen te behalen, bedanken. De steun die ik heb ontvangen was ongelooflijk. Ik zou niet genomineerd zijn zonder hen."