Perez ziet Cillessen stoeien: 'Misschien moet hij onderzocht worden'

Perez ziet Cillessen stoeien: 'Misschien moet hij onderzocht worden'

12-05-2023 21:22 Laatste update: 21:37
42

Kenneth Perez heeft zich verbaasd over het optreden van Jasper Cillessen in de eerste helft van het duel met FC Twente. De doelman van NEC had een aantal prima reddingen, maar viel ook weer op met wat merkwaardige momenten. 

Al na enkele minuten spelen veroorzaakte Cillessen bijna een tegendoelpunt. De Oranje-international kreeg een terugspeelbal, had veel tijd om een keuze te maken maar liet zich vervolgens verrassen door Twente-spits Manfred Ugalde. Hij blokkeerde de uittrap van Cillessen, die van geluk mocht spreken dat het 0-0 bleef. 

“Hij begon heel slecht weer”, aldus ESPN-analist Perez. "Het lijkt echt alsof zijn oriëntatie qua tijd en ruimte helemaal weg is. Misschien moet hij onderzocht worden." De paar daaropvolgende goede reddingen konden Perez niet bekoren. "Dat zijn ballen waarop hij moet reageren. Waar hij geen tijd voor heeft. Maar het lijkt alsof hij tijd en ruimte niet kan inschatten. Het is totaal atypisch voor Cillessen."

"Hij is voor mij altijd een betrouwbare keeper geweest, goed aan de bal en met goede reddingen. Ik weet dat je een mindere periode kunt hebben, maar dit is wel heel opvallend", besluit Perez.