Perez uit zorgen over Cillessen, Schöne reageert: 'Hij is verschrikkelijk goed'

Perez uit zorgen over Cillessen, Schöne reageert: 'Hij is verschrikkelijk goed'

12-05-2023 22:35 Laatste update: 22:38
38

Lasse Schöne maakt zich geen zorgen over Jasper Cillessen. De doelman van NEC steekt overduidelijk in mindere vorm en liet zich vrijdagavond tegen FC Twente opnieuw bijna verrassen. Deze keer liep het goed af voor de Oranje international. 

Cillessen kreeg in de openingsfase een terugspeelbal, die hij vervolgens slecht verwerkte. Twente-spits Manfred Ugalde zette druk en scoorde daar bijna uit, maar het moment liep met een sisser af voor Cillessen, die deze week in de spotlights stond na zijn grote fout tegen sc Heerenveen (6 mei, red.).

ESPN-analist Kenneth Perez uitte na afloop van het duel in gesprek met Schöne zijn zorgen. "Ik heb nu negentig minuten naar hem zitten kijken en het gevoel bekroop me wel dat NEC hem in bescherming moet nemen. Hij is min of meer klaar, NEC moet hem op vakantie sturen, zodat hij zich kan richten op volgend seizoen. Dit is geen gezonde situatie. Hij doet te veel gekke dingen. Er is toch niks meer om voor te spelen."

"Iedere speler heeft wel eens een mindere periode", countert Schöne. De Deense middenvelder, die Cillessen ook kent van hun gezamenlijke tijd bij Ajax, maakt zich niet zo’n zorgen. "We zijn allemaal professionals. Hij wil elke wedstrijd spelen. Iedereen heeft weleens een dippie, ik denk niet dat je hem daarom rust moet geven. Vandaag heeft hij er ook een aantal goed uitgehaald. Hij werkt er kei hard voor en is ook een verschrikkelijk goede keeper."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!