Zelfkritische Cillessen: 'Ik maak de laatste tijd te veel fouten, dat klopt'

Zelfkritische Cillessen: 'Ik maak de laatste tijd te veel fouten, dat klopt'

12-05-2023 23:07 Laatste update: 23:11
31

Jasper Cillessen erkent momenteel in een mindere fase te verkeren. De doelman van NEC maakte vrijdagavond tegen FC Twente wederom een aantal slippertjes, al moet er volgens hem ook niet te zwaar aan worden getild. 

Cillessen nam in de openingsfase een keer behoorlijk veel risico, maar een tegentreffer bleef hem toen nog bespaard. Even later opende Vaclav Cerny wel de score, maar bij dat moment trof hij geen blaam. "Ik heb een redelijke wedstrijd gespeeld. Daar mogen jullie over oordelen. Bij het eerste moment wachtte ik lang en kwam ik goed weg. Je moet de marges opzoeken om te blijven voetballen. Het gaat net goed", aldus Cillessen na afloop in gesprek met ESPN.

Analist Kenneth Perez twijfelde tijdens zijn rustanalyse aan het oriëntatievermogen van Cillessen. "Of er iets aan de hand is met mijn oriëntatievermogen? Je wacht zo lang mogelijk met voetballen", reageert de keeper, die erkent betere tijden te hebben gekend. "Daar moet ik even doorheen. Ik moet het een plek geven. Ik had vandaag een hoog aantal reddingen, maar uiteindelijk gaan we er met 4-0 vanaf. Niemand is foutloos en ik maak te veel fouten de laatste tijd, dat klopt. Het was een lastige week, maar ik heb de knop omgezet en hard getraind. Dan is dit geen lekkere afsluiter."

Voor NEC resteren nu twee 'onbelangrijke' wedstrijden. De club kan door de nederlaag bij Twente deelname aan de play-offs namelijk vergeten.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!