'AZ lijkt voor te sorteren op vertrek Kerkez en bereikt akkoord over nieuwe back'

'AZ lijkt voor te sorteren op vertrek Kerkez en bereikt akkoord over nieuwe back'

14-05-2023 12:25 Laatste update: 18:51
23

AZ heeft een akkoord bereikt met Brann Bergen over linksback David Möller Wolfe. Dat meldt De Telegraaf, dat zich baseert op bronnen binnen de Noorse club en verschillende media uit het land. De Alkmaarders gaan naar verluidt een bedrag van om en nabij de 2,5 miljoen betalen aan de nummer vier van de Eliteserien.

De 21-jarige Wolfe, die dit seizoen zijn debuut maakte voor Jong Noorwegen, zou in de belangstelling hebben gestaan van een groot aantal club, maar AZ lijkt nu aan het langste eind te trekken. De talentvolle linksback verlengde onlangs nog zijn contract bij Bergen tot 31 december 2026. 

Met de aanstaande komst van Wolfe lijkt AZ alvast voor te sorteren op een vertrek van Milos Kerkez. De Hongaar, die dit seizoen linksachterin veel indruk maakt bij de ploeg van trainer Pascal Jansen, zou de clubs voor het uitkiezen hebben. Zo lijkt onder meer Benfica in de race voor zijn handtekening. Jansen kan voor de positie linksachterin ook nog beschikken over Mees de Wit, die afgelopen donderdag tegen West Ham United een prima indruk maakte. 

Mocht AZ definitief Wolfe inlijven, dan komt er weer een Noor in Alkmaar te spelen. Vrij recentelijk nog stonden Jonas Svensson, Fredrik Midtsjö, Björn Johnsen, Hakon Evjen en Aslak Witsry onder contract bij de huidige nummer vier van de Eredivisie.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!