Vriendin Gimenez was undercover bij Ajax: 'Ik wist niet hoe ernstig het was'

Vriendin Gimenez was undercover bij Ajax: 'Ik wist niet hoe ernstig het was'

14-05-2023 18:28 Laatste update: 18:40
70

Fer Serrano, de verloofde van Feyenoord-spits Santiago Gimenez, was twee maanden geleden aanwezig in de Johan Cruijff ArenA bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Dat vertelt de Mexicaanse actrice voor de camera van ESPN.

Na de 2-3 zege van de Rotterdammers op de aartsrivaal uit Amsterdam verschenen er foto's op de sociale media waarop te zien was dat Serrano een Feyenoord-shirt droeg in het hol van de leeuw. "Ik zei tegen Santiago dat ik erheen wilde. Hij vroeg: Weet je het zeker? Fans zijn niet toegestaan. Ik zei: Ik heb maar één ticket nodig. Nou, dat vond hij goed."

"Ik wist niet hoe ernstig het allemaal was, totdat ik thuiskwam. Mensen vroegen me: ben je al thuis, ben je veilig? Ze vonden het krankzinnig. Ik liep eerst gewoon met mijn shirt op straat, zo kwam ik aan. Maar ik besefte daar dat dat niet zo handig was", lacht de 25-jarige Serrano.

"Ik zat met een vriendin in het stadion. Toen Santi scoorde, greep zij me vast en zei ze: je mag niet juichen! Dat was zo moeilijk. Het was een heel bijzondere gebeurtenis. Pas daar besefte ik dat er helemaal geen Feyenoord-fans waren. Maar ik had het shirt wel aan. Daarom besloot ik mijn jas maar aan te doen."