Sneijder en Kieft eensgezind over Feyenoord-feest: 'Dat is een verschil met Ajax'

Sneijder en Kieft eensgezind over Feyenoord-feest: 'Dat is een verschil met Ajax'

15-05-2023 23:42
162

Wim Kieft en Wesley Sneijder hebben genoten van de manier waarop Feyenoord de landstitel heeft gevierd. Het tweetal constateert dat het pakken van de landstitel in Rotterdam anders beleefd wordt dan bij Ajax.

Kieft vindt het 'echt heel mooi' voor Feyenoord. "De sfeer die er hangt is fantastisch. Er hangt normaal iets fatalistisch rondom die club. Het lukt te weinig", zegt hij bij Veronica Offside. "Maar bij Feyenoord zijn er meer mensen die echt van de club houden dan bij Ajax." Sneijder kan zich vinden in de woorden van Kieft. "Die fans zijn een extra wapen in De Kuip. Elke keer weer. Ook in de slechte jaren is het stadion altijd gevuld. Dat is een verschil met Ajax."

Zowel Kieft als Sneijder heeft een rijk verleden in Amsterdam. "Daar is sneller kritiek, is men negatief. Twee, drie keer niet winnen en ze fluiten je uit. Al vanaf de eerste verkeerde bal", stelt laatstgenoemde. "Dat is in Rotterdam anders en dat is een groot compliment voor de club. Ze moeten er van genieten."

Volgens Kieft is dit de uitgelezen kans voor Feyenoord om door te pakken en voor een lange tijd de macht te grijpen in Nederland. "Dit is de kans, het moment, met het geld van de Champions League", aldus de voormalig aanvaller, die bijval krijgt van Sneijder. "Ze kunnen de komende jaren nog gewoon kampioen worden. In Amsterdam hebben ze drie jaar nodig om de boel te herstellen, denk ik."