Vitesse in de problemen: 'Dit zou einde van de 131-jarige club kunnen betekenen'

Vitesse in de problemen: 'Dit zou einde van de 131-jarige club kunnen betekenen'

16-05-2023 09:33 Laatste update: 09:54
215

Het overnameproces bij Vitesse wekt steeds meer zorgen, want het voortbestaan van de club is in gevaar. Dat schrijft De Telegraaf op basis van gesprekken met 'enkele mensen met een langjarige ervaring in het betaald voetbal - ook in Arnhem - die grote vraagtekens zetten bij de huidige koers en vrezen voor het voortbestaan van de 131-jarige club, als die wordt doorgezet'.

De KNVB doet momenteel onderzoek naar de inkomsten van de potentiële nieuwe eigenaar, Coley Parry. Tot die tijd geeft de bond geen goedkeuring voor de overname van Vitesse, waardoor de situatie steeds benauwder wordt voor de Arnhemmers. 'Bij een njet van de licentiecommissie zit Vitesse dan met een schuld van mogelijk 20 miljoen euro en zie dan maar eens een nieuwe investeerder te vinden die erin wil stappen. Als die niet wordt gevonden, zou dat het einde van de 131-jarige club kunnen betekenen', klinkt het in De Telegraaf.

Parry toonde zijn daadkracht vorige week, toen bekend werd dat hij miljoenen euro's in Vitesse zal stoppen met het oog op volgend seizoen. De Amerikaan wacht de goedkeuring van de KNVB omtrent zijn kapitaal niet af en gaat verder waar hij gebleven was. Dit seizoen investeerde het hoofd van investeringsmaatschappij Common Group al tien miljoen euro in de nummer dertien van de Eredivisie.