Bondscoach reageert: 'Wat ik hoor en lees staat ver van de Aboukhlal die ik ken'

Bondscoach reageert: 'Wat ik hoor en lees staat ver van de Aboukhlal die ik ken'

17-05-2023 18:05
36

Walid Regragui, de huidige bondscoach van Marokko, is verbaasd over de ophef rondom Zakaria Aboukhlal. De speler is geschorst door Toulouse na beschuldigingen vanwege vrouwonvriendelijkheden, maar Regragui kan zich daar moeilijk iets bij voorstellen. 

Volgens het Franse medium RMC Sport maakte Aboukhlal tijdens de huldiging van Toulouse een vrouwonvriendelijke uitspraak richting Laurence Arribagé, locoburgemeester en wethouder sport van de stad. Regragui reageert op het incident bij L'Équipe. "De andere stafleden zijn ook verbaasd. Als er een jongen is van wie we dit soort verhalen niet kunnen voorstellen, dan is het Zak. Hij is een heel respectvolle jongeman met goede normen en waarden. Hij is goed opgevoed. We hebben zijn ouders nog ontmoet tijdens het WK", vertelt de bondscoach die op het WK met Aboukhlal samenwerkte.

Regragui heeft al contact gehad met Aboukhlal en toen is het incident ook ter sprake gekomen. "Hij ontkende dat hij in die woordenwisseling is beland (met Arribagé, red.). Zak vertoonde bij ons altijd onberispelijk gedrag tijdens het WK. We hebben ook een vrouwelijke teammanager en wanneer zij hem aansprak, toonde hij ook respect. Hij heeft veel respect voor andere mensen. Wat ik hoor en lees staat heel ver van de Zak die ik ken", stelt Regragui. Het interne onderzoek door Toulouse naar de commotie rondom Aboukhlal loopt nog altijd.