Donderspeech Cocu: 'Gepast afscheid supporters, die hebben genoeg meegemaakt'

Donderspeech Cocu: 'Gepast afscheid supporters, die hebben genoeg meegemaakt'

19-05-2023 16:20 Laatste update: 16:24
26

Phillip Cocu heeft zijn team een donderpreek gegeven in aanloop naar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De spelers van Vitesse zijn het de supporters verschuldigd om gepast afscheid te nemen van het teleurstellende seizoen, stelt de coach bij de persconferentie van vrijdag.

Cocu verwacht komende zondag een getergd Vitesse tegen FC Groningen. "Ik wil op gepaste wijze afscheid nemen van onze supporters. Die hebben dit seizoen genoeg meegemaakt", laat De Gelderlander optekenen. "Natuurlijk is de druk grotendeels weggevallen, maar dat is geen aanleiding om rustig aan te doen. Dat heb ik ook duidelijk gemaakt. We kunnen door de resultaten van vorige week ontspannen toeleven naar FC Groningen. Toen was de druk extreem, nu niet", blikt de hoofdtrainer terug.

Voor Vitesse staat er meer op het spel dan een simpele overwinning, nu handhaving binnen handbereik is. De Arnhemmers staan zes punten boven de degradatiestreep. "Wij moeten zorgen dat we ook officieel veilig zijn. Ik vind dit gewoon een heel belangrijke wedstrijd. En we moeten proberen nog een plek op de ranglijst te stijgen. Uiteraard telt de sportieve eer. Heel sterk, zelfs. Daarbij verdient de aanhang ook dat wij scherp aan de aftrap staan", eindigt Cocu. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!