Feyenoord wordt wakker na tegentreffer en schiet hoop van Emmen aan flarden

Feyenoord wordt wakker na tegentreffer en schiet hoop van Emmen aan flarden

21-05-2023 16:25 Laatste update: 21:10
20

Feyenoord heeft zondag op tijd de stand weten om te draaien in het duel met FC Emmen. De kersverse landskampioen liep tegen een verrassende achterstand op, maar gooide de wedstrijd in de slotfase om.

FC Emmen moest zondag minstens gelijkspelen om nog een kans te maken om play-offs voor degradatie te ontlopen en kwam verrassend op voorsprong. De Rotterdammers waren nog niet helemaal wakker na het kampioensfeest en kwamen na een kwartier op achterstand door een treffer van Richairo Zivkovic. Emmen mocht even dromen van een stunt in eigen huis, maar kreeg na een half uur spelen de neus op de feiten gedrukt na de gelijkmaker van Oussama Idrissi.

De thuisploeg mocht lang hopen op een puntje, maar werd in de slotfase alsnog teleurgesteld. Invaller Danilo, die nog geen kwartier op het veld stond, zorgde binnen tien minuten voor de 1-2 en 1-3. Door de nederlaag van Emmen en de overwinning van Excelsior is plek zestien niet meer te ontlopen voor eerstgenoemde. Door de zege van Excelsior zijn de Rotterdammers zeker van lijfsbehoud. Emmen neemt het in de nacompetitie tegen MVV of NAC Breda op.